banner-image

Zdravu vodu dobija pet stotina domaćinstava u Pančevu

U toku su završni radovi na  izgradnji vodovodne mreže u naselju Skrobara u Pančevu. Radove su obišli Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Čedomir Božić i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Tom prilikom Božić je istakao da će ovi radovi biti završeni do kraja godine, kada će oko pet stotina domaćinstva iz ovog naselja dobiti zdravu pijuću vodu.

– Pokrajinski sekretarijat, za ovaj projekat, izdvojio je deo sredstava u iznosu od 9.648.000,00 dinara. Pored ove investicije u toku je realizacija još jednog projekta, u pitanju je izgradnja kanalizacione mreže u delu Šarplaninske ulice u Pančevu. Učešće Pokrajinskog sekretarijata u realizaciji ovog projekta je nešto više od 10 miliona dinara. Radimo na kreiranju budžeta za narednu godinu i upravo ovim obilascima utvrđujemo ciljne tačke na osnovu kojih će se i kreirati programi, a potom i raspisati konkursi za sledeću godinu, istakao je Božić.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović zahvalivši se pokrajinskom sekretaru istakao je da današnja poseta predstavlja okvir jedne dobre saradnje između lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata.