banner-image

Vesić: Beograd dobija mašinu koja će moći da presadi svako drvo koje smeta

Grad Beograd će u junu dobiti savremenu mašinu pomoću koje će drvo koje se nalazi na mestu izgradnje nekog infrastrukturnog objekta moći da bude kompletno izvađeno sa korenom i premešteno na drugu lokaciju, najavio je kako prenosi zvanični sajt Grada, zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Smeta mi kada se iseče bilo koje drvo, pogotovo ako je zdravo, te sam od JKP „Zelenilo – Beograd” zatražio da kupe posebnu savremenu mašinu koja vadi kompletno drvo iz zemlje sa korenom i presađuje ga na drugo mesto. Takvu mašinu Beograd će imati u junu i na taj način ćemo sačuvati svako drvo, a istovremeno nećemo zaustavljati projekte – rekao je Vesić.

Naglasio je da se isplati svaki dinar koji je uložen u to da se sačuva svako drvo.

– Ako me pitate da li je jeftino, nije. Možda smo za taj novac mogli da kupimo neke druge mašine, ali mislim da kao grad treba da imamo takvu mašinu i to je bila moja odluka. Stojim iza svake svoje odluke, tražio sam od „Zelenila” da se ta mašina nabavi, a potreban novac smo obezbedili u budžetu. Mislim da će građani biti zadovoljni – istakao je Vesić.

Naveo je da potpuno razume da su ljudi navikli na neko drvo koje je u njihovom okruženju raslo godinama, a zašto bi se ono poseklo ukoliko može da se presadi. Dodao je i da ovakvu mašinu ima svega nekoliko gradova da će biti atrakcija kada počne njena upotreba.