banner-image

Rumski srednjoškolci pokazali spretnost u vožnji traktora

Srednja poljoprivredno-prehrambena škola „Stevan Petrović Brile“ iz Rume organizovala je školsko takmičenje iz poznavanja saobraćajnih propisa i spretnosti vožnje traktora, sa ciljem da pokazno – edukativnim sadržajima upotpuni praktična znanja svojih učenika.

Pokrovitelji projekta „Bezbedan traktor i ostale poljoprivredne mašine u saobraćaju“ su Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Opština Ruma.

Pre samog školskog takmičenja, svi učenici su prisustvovali i predavanju o bezbednosti u saobraćaju, što je veoma važna društvena tema smatra direktor Poljoprivredne škole Dušan Stojanac.
-Imamo dobre učenike, dobru decu, da ne kažem najbolju. Imamo i predmet obuka vožnje u traktoru, a znamo koliko je bezbednost za nas važna i koliko imamo problema u saobraćaju. Sigurni smo da će naša deca biti dobro obučena i da ćemo imati bolju saobraćajnu situaciju na našim drumovima, pogotovo što se tiče poljoprivredne mehanizacije, izjavio je direktor Stojanac i naglasio da je ova rumska škola moderna obrazovna ustanova koja deci nudi i teorijska i praktična znanja.

Takmičenju su prisustvovali predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić i načelnik Sremskog okruga Perica Gaković i tom prilikom ocenili da je SPPŠ „Stevan Petrović Brile“ iz Rume jedna od najboljih ne samo u Vojvodini, nego i u Srbiji kad je u pitanju poljoprivredna struka.