banner-image

Ko se ne javi Pokrajini do 22. jula neće dobiti pare iz konkursa za mlade

Pokrajinski sekrtarijat za poljoprivredu obaveštava poljoprivrednike koji su prošli na konkursu za mlade da ugovor o dodeli para mogu potpisati u prostorijama Sekretarijata od 14. do 22. jula.

Odluka o dodeli sredstava po Konkursu za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini objavljena je 20.05.2021. godine, na zvaničnoj internet strani Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo www.psp.vojvodina.gov.rs. Telefonskim putem podnosioci prijava kojima su sredstva odobrena pozvani su da potpišu ugovor o dodeli sredstava sa Pokrajinskim sekretarijatom dana 05.07.2021. godine, navode u Sekretarijatu.

Dodaju da se ugovor  može potpisati u kancelariji 43 na prvom spratu od 14. – 22. jula 2021. godine u periodu od 9,00-12,00 časova.

Ukoliko se u datom roku podnosioci prijava koji nisu potpisali ugovor ne odazovu pozivu (a ne opravdaju izostanak) smatraće se da su odustali od potpisivanja ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini.

Podsetimo, Pokrajina je mladima u ruralnim sredinama Vojvodine dala 200 miliona dinara, a najviše je tražena finansijska pomoć za investicije u stočarstvu, povrtarstvu, voćarstvu… Zahtevi mladih poljoprivrednika odnosili su se na nabavku priključnih mašina za farme, voćnjake, a bilo je dosta  i onih za nabavku stada ovaca, sistema za navodnjavanje, plastenika…

Od ukupnog broja pristiglih prijava 458 ih je ispunilo sve uslove predviđene konkursom i pravilnikom, dok 138 prijava nije. Za 171 podnosioca prijava komisija Sekretarijata je predložila da se zaključi ugovor o dodeli bespovratne pomoći. Sa 287 podnosilaca, iako prijave ispunjavaju uslove iz pravilnika, zbog nedostatka sredstava i nedovoljnog broja bodova Sekretarijat nije u mogućnosti da zaključi ugovor.

S. K.