banner-image

Deltina hladnjača za jabuke i trešnje među najboljim u svetu

Delta Agrar je zvanično otvorio novu Ultra Low Oxygen hladnjaču u Zaječaru za skladišnjenje jabuka i trešanja.

World of freshness ULO hladnjača Zaječar predstavlja jedan od najsavremenijih objekata u svetu za skladištenje i manipulaciju jabukama i trešnjama, a jedinstven je po tome što je i objekat sa najvećim kapacitetom za manipulisanje trešnjom u ovom delu Evrope.

Sama hladnjača poseduje najsavremeniju MafRoda liniju za kalibraciju i pakovanje jabuka i trešanja kao i hidrokuler kojim se temperatura voća vodenim hlađenjem prirodno spušta na dva stepena čime se zadržava svežina voće.

Nakon završena prve faze, finalna izgradnja objekta planirana je u dodatne tri, nakon kojih će ukupni kapacitati iznositi 20.400 tona, površine 26.000 kvadratnih metara. Otvoren objekat sastoji se od upravne zgrade, prostora za kalibraciju i pakovanje kao i rashladne komore.

Hladnjača se nalazi odmah pored Delta Agrar zasada čime je ceo proces proizvodnje zaokružen, vreme transporta voća od trenutka branja do skladištenja maksimalno skraćeno i kontrolisano, a time se osigurava najbolji kvalitet i uživanje u voću punog ukusa, kao da je tek ubrano sa grane, kažu u kompaniji.