banner-image

Pri kraju radovi na izgradnji toplane na biomasu u Priboju

Radovi na izgradnji nove gradske toplane na biomasu u Priboju, privode se kraju, kako na samoj toplani, tako i na rekonstrukciji toplovoda i zameni podstanica. U sredu, 13. oktobra održana je redovna mesečna konferencija svih učesnika u projektu, od predstavnika resornog Ministarstva, KfV banke, konsultanata, izvođača, do lokalne samouprave.

„Toplana je od danas u probnom radu i verujem da će u najvećem delu grada radijatori biti topli, osim tamo gde ima problema sa instalacijama, što se otklanja u hodu. Toplana trenutno radi na lako lož ulje, a za koji dan, dok se sistem uhoda, grejanje u potpunosti funkcionisati na drvnu sečku“, rekao je zamenik predsednika opštine Priboj, Saša Vasilić.

On je podsetio da je realizacija kompletnog projekta za novi sistem daljinskog grejanja u Priboju, obiman i veliki posao, koji traje već pet godina, pa je zato i zamolio sugrađane, za samo još malo razumevanja i strpljenja, jer će za koji dan sve doći na svoje.

„Potrošači će dobiti kvalitetno i kontinuirano grejanje svih 24 sata, i to bez povećanja cena u ovoj sezoni, a sama investicija, itekako je značajna i za lokalnu samoupravu i sve građane u njoj, od finansijskih ušteda do ekoloških efekata.“, istakao je Vasilić.

Svi delovi ulica u Novom Priboju, koje su ovog leta bile raskopane zbog zamene toplovoda, ovih dana biće presvučeni asfaltnom masom, a na proleće, sledi asfaltiranje kompletnog kolovoza na svim saobraćajnicama, gde su izvođeni radovi.

Izgradnja nove gradske toplane na biomasu sa toplovodom i podstanicama vredna je 7,6 miliona evra, a nakon probnog rada, koji će trajati do 20.januara 2022.godine, biće predata na gazdovanje JP „Toplana“ Priboj.

Izvor:GZS