banner-image

Bespovratno 90 miliona dinara za preradu mleka mesa, voća, povrća

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je danas dodelu ugovora vrednih 90 miliona dinara za sufinansiranje investicija u ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti dodavanjem vrednosti kroz preradu na gazdinstvima u AP Vojvodini u 2024. godini.

Ugovore, koji su potpisani sa 38 korisnika, dodelio je podsekretar Aleksandar Panovski koji je naveo da će sredstva obezbeđena iz pokrajinskog budžeta biti podeljena kroz četiri konkursne linije.

– Danas dodeljujemo sredstva koja će pomoći poljoprivrednim proizvođačima u nabavci opreme za preradu mleka i mesa, voća, povrća, uljanih kultura, začinskog, lekovitog i aromatičnog bilja, pčelinjih proizvoda, kao i za proizvodnju vina i rakije, izjavio je Panovski.

Podsekretar je istakao da je cilj ovih investicija osnaživanje prerađivačke proizvodnje na našim farmama.

– Verujemo da će ovi podsticaji pomoći poljoprivrednim proizvođačima da unaprede svoju proizvodnju u delu prerade, da prošire ekonomske aktivnosti kojima se bave, da će ojačati kapacitete za nastup i imati veći prostor na tržištu, rekao je Panovski