banner-image

Stočarima u Vojvodini dodeljeno više od 56 miliona dinara za unapređenje proizvodnje

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je ugovore po dva konkursa – za poboljšanje stočarske proizvodnje u cilju podizanja konkurentnosti kroz preradu mleka i mesa i za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u AP Vojvodini.

Sa prerađivačima mesa i mlekarima zaključeno je sedam ugovora za šta je raspodeljeno je 11 miliona dinara.

Ugovore je uručio pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Milorad Malić, koji je istakao da je u poslednjih sedam godina dodeljeno više od 125 miliona dinara u ove svrhe čime je obuhvaćeno blizu 100 mini – mesara i mini – mlekara.

– Na ovaj način su mesari i mlekari podigli svoju proizvodnju na viši nivo. Cilj ovog konkursa je da postanu konkurentni na tržištu kao i da prilagode svoje proizvode deklaracijama što bi bilo neophodno prilikom ulaska u Evropsku uniju, izjavio je Malić i objasnio da je minimalan iznos 200.000, dok je maksimalan iznos dodeljenih sredstava dva miliona dinara.

Po konkursu o dodeli sredstava za nabavku kvalitenih priplodnih grla u AP Vojvodini zaključeno je 87 ugovora, a dodeljena su sredstva u visini od 45,4 miliona dinara.

– Ovaj konkurs se prvi put primenjuje. To je još jedan podsticaj da ostanete na selu, da uposlite svoju familiju, kao i još ljudi, rekao je Malić i objasnio da će ostatak planiranih sredstava biti preusmeren na farmere i opremanje njihovih objekata.