banner-image

“Ukusi Vojvodine” u Limanskom parku 7. i 8. septembra

„Ukusi Vojvodine“, gastronomski praznik sa puno kvalitetne zabave i bogatom ponudom hrane i pića biće održan 7. i 8. septembra u Limanskom parku u Novom Sadu.

Na 3. festivalu „Ukusi Vojvodine“ predstaviće se 90 izlagača, proizvođača hrane i pića, malih gazdinstava i restorana tradicionalne kuhinje. Gosti će moći da se uvere u kvalitet njihove ponude, koja je u najvećem delu osobena baš za ovo podneblje. Ljuti kulen, specifični oblici testenina, nasuvo sa krompirom i kupusom, ovčiji i paprikaš od petla, sataraš, pašteta od čvaraka, langoš, rezanci s makom, kitnikez, krofne, gomboce…  samo su deo bogatog gastronomskog menija.

Specijalni gosti Festivala, Vinarsko udruženje sa Pelješca donosi svoje specijalitete: crni rižoto, morske plodove, ušećereni badem i Stonsku tortu od testenina i oraha.

Dvodnevni festival „Ukusi Vojvodine“ i ove godine nudi zabavni program u kome će svaka generacija posetilaca pronaći nešto za sebe. Osim tradicionalnog internacionalnog kulinarskog kupa na kome će učestvovati stotinu kulinara, gosti će uživati u šarenom zabavno muzičkom programu. Na dve bine smenjivaće se džez, klasična i evergrin muzika, a u nedelju u 16h Veliki narodni orkestar i AKUDUNS Sonja Marinković predstaviće  tradicionalnu narodnu muziku Vojvodine.

Dečji program ispuniće brojne edukativne radionice i neke zaboravljene igre kao sto su lastiš, preskakanje vijače ili ringlanje.

Treći gastronomski festival „Ukusi Vojvodine“ održava se na prepoznatljivoj lokaciji, na tri hektara Limanskog parka, gde se u lepotu zelenila i prirode uklapaju i pažljivo dizajnirani štandovi, stolovi i drugi mobiljar festivala. Ulaz na Festival je slobodan, a posetioci mogu da na licu mesta, na pet lokacija kupe vaučere za  kupovinu i degustaciju vojvođanskih specijaliteta.

Prijatelji Festivala su „Neoplanta“ i „Vitamin“ Horgoš.