banner-image

Prilika za stažiranje za mlade novinare na portalu Agrosmart

Ako si na početku novinarske karijere, misliš da je poljoprivreda tema o kojoj se u medijima govori samo kada se radi o protestima i nestašicama namirnica i ako si spreman/na da to promeniš – na pravom si mestu!

Agrosmart – portal pametne poljoprivrede nudi ti priliku da naučiš kako da pišeš analitičke i istraživačke tekstova o temama iz oblasti poljoprivrede i da tom prilikom koristiš digitalne istraživačke alate!

Kroz dvodnevni trening moći ćeš da čuješ kako izgleda radni dan poljoprivrednih novinara, sa kojim se sve preprekama oni susreću kada je reč o izveštavanju, kako ih uspešno prevazilaze i šta je ono što im daje motivaciju da stalno tragaju za novim temama. Nakon treninga biće ti obezbeđena mentorska podrška ukoliko budeš želeo/la da se i ti oprobaš u pisanju i pravljenju audio-vizuelnog sadržaja koji će biti objavljen na portalu Agrosmart i za koji ćeš dobiti honorar!

Prijavni formular se može popuniti ovde

Rok za prijave: 9. oktobar

Uslovi za prijavu: do 25 godina starosti ili do pet godina radnog iskustva

Predavači na treningu: Slađana Gluščević i Miloš Katić

Datum i mesto održavanja treninga:  24. i 25. oktobar, u Novom Sadu

Nakon isteka roka za prijave biće kontaktirano 20 izabranih kandidata, a agenda o održavanju dvodnevnog treninga će biti dostavljena naknadno.

Svim kandidatima koji nisu iz Novog Sada biće obezbeđen smeštaj i refundacija troškova puta.

Ukoliko imate dodatna pitanja ili vam je potrebno još informacija, pišite nam na:

redakcija.agrosmart@gmail.com