banner-image

Vojvođanskim pčelarima bespovratna pomoć za unapređenje proizvodnje

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu pčelinjih proizvoda na gazdinstvima u AP Vojvodini u 2024. godini.

Predmet konkursa je sufinansiranje potrebne nove opreme za proizvodnju i preradu pčelinjih proizvoda.

Za realizaciju mere predviđeno je ukupno 4.650.000,00 dinara.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 350.000,00 dinara. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 50.000,00 dinara.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije.

Za podnosioce prijava: Fizičko lice – nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva mlađi od 40 godina, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci poljoprivrednih gazdinstava, bespovratna sredstva su do 70% od ukupnih prihvatljivih troškova ivesticije.

Ovim Konkursom finansiraće se nabavka opreme i uređaja za preradu pčelinjih proizvoda i nabavka opreme i uređaja za pakovanje i skladištenje pčelinjih proizvoda

Konkurs je otvoren do 24.05.2024. godine.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona: 021/487-4186 od 13,00-15,00 časova ili na e- mejl [email protected]

Tekst konkursa, Pravilnik, obrazac prijave, izjavu dobavljača, izjavu 1 i 2, zahtev za isplatu i izveštaj o namenskom utrošku sredstava, model poslovnog plana i Uputstvo o načinu podnošenja elektronske prijave i elektronskom opštenju između organa, mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.